Разделно събрани зелени отпадъци ще приема без такса Регионалното депо

23.04.2021 14:15

Във връзка с текущата кампания за пролетно почистване и облагородяване на зелените пространства от имоти на гражданите и фирмите Община Плевен обявява, че приемане на разделно събрани зелени отпадъци като листа, треви, клони, храсти и стебла ще се извършва в Компостиращата инсталация на Регионалния център за управление на отпадъците – Плевен.

Центърът се намира в землището на с. Буковлък, община Плевен (след КАТ- Плевен). За събраните и транспортирани със собствен транспорт зелени отпадъци лицата няма да заплащат такса в Регионалния център.

От Община Плевен напомнят, че са осигурени безплатно ръкавици и чували за отпадъци на всички, които желаят да почистят междублоковите и обществените пространства. Наближаващите светли празници са добър повод освен за душите, да се погрижим за чистотата и на заобикалящата ни среда.
Необходимо е гражданите да се обадят на тел. 064/ 881 336, за да заявят предварително нужните количества чували и ръкавици. Материалите се получават в стая 25 в сградата на Общината.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: