Община, детска градина и училище с обща инициатива за великденска украса на град Гулянци

23.04.2021 16:44
По инициатива на кмета на община Гулянци Лъчезар Яков тази година градинката пред сградата на администрацията беше тематично украсена за предстоящите Великденски празници. Реализирането на инициативата под надслов „Пъстър Великден” обедини усилията и творческото виждане на ДГ „Незабравка” гр. Гулянци, СУ „Хр. Смирненски” гр. Гулянци, Община Гулянци, Социален патронаж, ЦОП – гр. Гулянци, информират от Пресцентъра на местната администрация.
С ентусиазъм, талант и въображение децата и учениците изрисуваха красиви великденски яйца заедно със своите худ. ръководители Сашка Недялкова – медицинска сестра в детската градина и Валя Станчева – преподавател в училището и ръководител на клуб по интереси „Ферма за идеи”.
Днес празничният кът беше аранжиран и украсен от служители на общината, а младите художници излязоха в центъра да закачат лично изрисуваните яйца. Децата от ДГ „Незабравка” създадоха празнично настроение на всички с появата си. Пременени в народни носии те изпълниха китка лазарски песни и стихчета. Участниците в инициативата бяха посрещнати от секретаря на Общината – Михаил Таиров. Той благодари на децата, учениците и техните ръководители от името на кмета Лъчезар Яков и Общинска администрация с думите: „Благодарим ви, че заедно създадохме този пъстър кът за радост на жителите и гостите на града! Вие – децата на Гулянци давате смисъл на тези инициативи, правите и празниците, и делниците ни по-красиви!”.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: