Пари и наркотици намерени при спецоперация в Плевенско, двама са в ареста

23.04.2021 12:41

Голямо количество наркотици са открити в хода на специализирана операция на територията на град Червен бряг, информират от Пресцентъра на ОДМВР – Плевен.

Вчера в 07:00 часа е стартирала специализирана акция по линия „Наркотици“. В нея участие са взели служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Плевен и техни колеги от РУ – Червен бряг и УП – Койнаре. В 11:50 часа на улица „Стефан Караджа“ непосредствено след напускане на управлявания от него таксиметров лек автомобил „Дачия Сандеро“ е задържан 59-годишен местен жител. При претърсване на колата в стъклена чаша, поставена в ниша до скоростния лост, полицейските служители са установили полиетиленов свитък, съдържащ бяло кристално вещество. Сформирана е група за оглед на местопроизшествието.  В дома на 59-годишния са намерени 35 подготвени хартиени сгъвки с размери 1.5 х 4 см.

При проверка на друг адрес, собственост и обитаван от 65-годишен са намерени и иззети парична сума в размер на 11 400 лева в купюри от 50 лв. и 100 лв., стъклен буркан с винтова капачка с вместимост 280 мл., съдържащ над 2/3 от обема си, сухи зелени съцветия с мирис на канабис; стъклено бурканче с винтова капачка с вместимост 130 мл., съдържащо 30 станиолови свивки, всяко със суха зелена тревиста маса, с мирис на канабис, прозрачна пластмасова кутия, съдържаща твърда бучка, бяла на цвят и с размери 7 х 6 см., цилиндрична метална кутия 20 х 10 см., съдържаща 17 сухи зелени съцветия с мирис на канабис.; цилиндрична кутия, с размери 10 х 5 см., съдържаща 5 хартиени сгъвки с размери 1.5 х 4 см., съдържащи бяло кристалообразно вещество, стъклен буркан с винтова капачка с вместимост 280 мл., на дъното на който е открито бяло кристалообразно вещество. При извършения личен обиск на 65-годишния в бельото му са открити две пластмасови кутийки – тип „контейнери“, с диаметър – 3 см. и височина – 5 см., в които са установени седем  свитъци от алуминиево фолио с размери 1 х 3 см., съдържащи суха зелена тревиста маса, 9 хартиени сгъвки с размери 1.5 х 4 см., съдържащи бяло кристалообразно вещество и две фолирани топчета с диаметър 1 см., съдържащи бяло кристалообразно вещество.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Предстои назначаване на физико – химически експертизи на веществата, както и провеждане на процесуално-следствени действия. Образувани са досъдебни производства за престъпление по чл.354 от НК. Продължава работата под ръководството на Районна прокуратура – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: