5 грешки при избор на IP камери за видеонаблюдение

21.04.2021 12:19

Изборът на система за видеонаблюдение е дългосрочна инвестиция и доста отговорна задача. Пазарът предлага разнообразие от съвременни решения, като IP видеокамерите са част от възможностите. Те се обуславят с гъвкавост при инсталиране, самостоятелно използване и висока резолюция. Отделните устройства имат свой собствен IP адрес, което прави възможно точното предаване на цифровия сигнал. За да работят няколко камери наведнъж, трябва да са налице мрежови комутатори, мрежова свързаност и NVR устройство за съхранение на записите.

Какво представляват IP камерите

Те фокусират образа ясно и точно, а предаването му се извършва върху матрицата. Там се осъществява обработката на получения сигнал, който впоследствие преминава в цифров. Начините за свързване при този вид видеокамери е безжично и жично, като съществуват три основни вида, с които е добре да сте наясно, преди да решите каква да изберете – безжични Wi-Fi, стандартни мрежови и комбинирани. Последните дават възможност да се извършват различни по вид свързвания. 

5 грешки

При избора на IP камери за видеонаблюдение често се допускат грешки. За да ги избегнете, се информирайте кои са те. А именно:

  • Да се очаква от IP камера значително по добро качество в сравнение с аналогова при една и съща резолюция;
  • Колкото по-висока е разделителната способност, толкова по-добра е камерата. Оптималната в момента е от 2 до 5 мегапиксела. Ако искате видеокамера с по-висока разделителна способност, е необходимо да осигурите и съответната преносна среда. 
  • Използване само на ALL-IN-ONE камери;
  • Удароустойчивите камери ще устоят на всички въздействия. Грешно – в сравнение с обикновените устройства, ще издържат по-дълго време и ще успеят да заснемат нападателя. Но накрая ще бъдат счупени и те;
  • Колкото по-дълъг е диапазонът на IR осветяване, толкова по-добре. Грешно — с увеличението на диапазона на IR осветяване се смалява ъгълът на видимостта и самото изображение става по-ярко, което намалява качеството на изображението на детайлите. 

Доверете се на Кассаба Системс и заложете на най-добрите системи за видеонаблюдение. 

На кои характеристики да обърнем внимание

Безжичните видеокамери се предпочитат и купуват все по-често от домашни потребители. При избора им трябва да обърнем внимание на технически параметри, като резолюция, обектив, режим на работа, обхват на нощното наблюдение, матрица, вид монтаж, оптично приближение и др. Цената и марката са също важни критерии при извършването на селекцията. 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: