Топлофикация – Плевен планира да спре парното в края на месеца

21.04.2021 8:49

„Планираме спирането на отоплението в Плевен да се извърши поетапно в края на месец април“, информираха от Топлофикация – Плевен. От дружеството отчитат успешен отоплителен сезон 2020/2021 година с изпълнени производствени цели и най-вече с осигурено качествено и непрекъснато топлоснабдяване на клиентите.

Топлофикация – Плевен напомня, че съгласно Наредбата за топлоснабдяването са длъжни да предоставят отопление до 30 април на клиентите си, ако до тогава не настъпят изискванията за спиране на отоплението. Условията са повишаване на средната денонощна температура на външния въздух в три последователни дни над 12 градуса и дългосрочната прогноза за трайно затопляне за следващите 7-10 дни.

„През вече изминаващия отоплителен сезон не допуснахме спиране на отоплението на нашите клиенти в гр. Плевен, като успяхме в срок да отстраним всички възникнали аварии по топлопреносната мрежа. Съдействахме в отстраняването на пропуски във вътрешно отоплителните инсталации на редица учебни, обществени и жилищни сгради.“, каза изпълнителният директор инж. Йордан Василев.

Той добави, че за летните месеци са планирани изпълнение на ремонтна и инвестиционна програми на топлопреносната мрежа на гр. Плевен. Ремонтната програма включва реконструкция и подмяна на амортизирани участъци от топлопреносната мрежа, както и на абонатни станции.

„В инвестиционната програма сме заложили на привличане и включване на нови клиенти към услугите на Топлофикация Плевен, както и разширяване на топлопреносната мрежа чрез изграждане на топлофикационни отклонения и нови абонатни станции. Ремонтните работи са планирани по такъв начин, че да не се налагат дългосрочни прекъсвания на топлоснабдяването на клиентите и нарушаване на спокойствието им от наша страна.“, обясни инж. Василев.

Той увери, че всички дейности, които са планирани от страна на Дружеството са насочени изцяло в изпълнение на мисията и ангажимента към гражданите на гр. Плевен, а именно за осигуряване на чисто и екологично отопление и битово горещо водоснабдяване на достъпни цени.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: