Предлагат частично освобождаване от местни такси за ползватели на общински терени в Плевен

21.04.2021 14:46

Сформираната с решение на Общински съвет – Плевен Временна комисия за обсъждане на мерки в подкрепа на бизнеса в условията на извънредната епидемична обстановка е готова с предложение за частично освобождаване на физически и юридически лица, ползватели на терени общинска собственост, от задължения за заплащане на местни такси за определен период от време.

На свое заседание, проведено на 12.04.2021 г., Комисията разгледа отворено писмо от Сдружението на заведенията в България относно предприемане на действия в подкрепа на бизнеса в общината, информират от Пресцентъра на местния парламент. След разисквания и изслушване и на представители на общинската администрация, Комисията предлага следните конкретни мерки:

  • Освобождаване частично, в размер на 50%, за определен период от време от заплащане на такса по чл.72 от Закона за местните данъци и такси на физическите и юридически лица – ползватели на терени общинска собственост с издадени разрешения за разполагане на летни градини пред заведения за хранене и развлечение, които са ограничили дейността си в извънредната епидемична обстановка вследствие на наложените мерки.
  • Освобождаване частично, в размер на 50%, на физическите и юридически лица в община Плевен от заплащане на такса за издаване на разрешение за удължено работно време на стационарни търговски обекти /заведения за хранене, развлечения и др./ по чл.4 от Наредба №14 за търговската дейност на територията на общината.

В състава на Временната комисия влизат 9 общински съветници – председател е Свилен Трифонов, членове са: Владислав Монов, Валентина Вълчанова, Борислав Георгиев, Николай Маринов, Пепо Петков, Ристем Халкоглу, Димитър Карамфилов и Цветелин Горанов. Комисията ще представи предложението си следващата седмица първо на заседания на ПК по „Бюджет и финансова политика“ и ПК по „Стопанска политика и транспорт“, след което и на заседанието на Общинския съвет.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: