Екшън в Плевен: Арест за 34-годишен, опитал да избяга от полицаи и изхвърлил наркотици от колата си

21.04.2021 9:17

След преследване в Плевен е задържан водач на автомобил, отказал да спре за полицейска проверка, информират от Пресцентъра на ОДМВР.

Вчера около 17.35 часа на плевенския булевард „Европа“ е засечен лек автомобил „Ситроен“. На водача е подаден светлинен и звуков сигнал за полицейска проверка. Шофьорът  не спира, увеличава скоростта и продължава движението си в посока ж.к „Дружба“. Автомобилът е последван от полицейските служители. Преследването продължава по земен път и в алеите между селата Гривица и Радишево. В местността „Габровец“ до язовир през прозореца на „Ситроен“-а е изхвърлена черна полиетиленова чанта.

Лекият автомобил е застигнат от служителите на реда и е спрян. Установена е самоличността на водача – 34-годишен от Плевен. Извършен е оглед на мястото, където е изхвърлена полиетиленовата чанта. В нея са намерени 10 прозрачни полиетиленови плика, съдържащи суха зелена тревиста маса с общо тегло около 0.500 кг. Извършено е и претърсване и изземване в дома на плевенчанина. От жилището му са иззети две електронни везни и мобилен телефон.

Притежателят на наркотика е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Назначени са експертизи. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл. 270 и чл. 354 „а“ от НК. Работата по случая продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: