Топлофикация – Плевен отчита с 26% по-високо потребление за март в сравнение със същия месец миналата година

19.04.2021 15:36

 

„През месец март Топлофикация – Плевен е доставила на клиентите си с 26% повече топлинна енергия в сравнение с март 2020 година.“ За това информираха от Дружеството в изпълнение на желанието на КЕВР за повече прозрачност в процеса по формиране на фактурите за потребената топлинна енергия от абонатите.

Според специалистите на Топлофикация – Плевен повишаването на консумацията на топлинна енергия с над ¼ в сравнение с  потребеното количество година по-рано се дължи основно на по-ниската средномесечна температура за отчетния период. По данни на НИМХ – гр. Плевен за март 2021 година тя е 5,040С, докато през март 2020 годинае била 8,190С.

„За март 2021 година почти 73% от клиентите на Топлофикация Плевен са получили сметки до 100 лева“, съобщават от дружеството.

От Топлофикация – Плевен отбелязват, че на гърба на всяка фактура е отпечатана и подробна информация за консумираната енергия и отчетените единици от уредите.

От 14 април фактурите за март се разнасят до адресите на клиентите. Още информация ще намерите на сайта на Топлофикация Плевен http://toplo-pleven.com. 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: