Кметът на Община Червен бряг поздрави Карлос Насар

19.04.2021 15:03
„Рядко съм виждал толкова обединени хора, да се радват за наш съгражданин” – с тези думи д-р Цветан Костадинов посрещна европейския шампион Карлос Насар и треньора му Илиян Илиев.
След блестящото си представяне на Европейското първенство по вдигане на тежести в Москва, младежът от Червен бряг ни даде отново поводи за гордост.
Още с дебюта си при мъжете Карлос предизвика световна сензация. 17-годишният талант спечели сребърен медал в двубоя в категория 81 килограма с общ резултат 369 кг. Той заслужи среброто в изхвърлянето със 163 кг, а в изтласкването извоюва златото с нов европейски рекорд от 206 кг. Това е само на 1 кг под световния рекорд. На такава възраст подобен дебют е правил единствено легендата на българските и турските щанги Наим Сюлейманов.
Почетен плакет, поздравителен адрес и цветя за майката на Карлос бяха символичните подаръци, които кметът връчи на шампиона. Той поздрави и неговия треньор за последователния и неуморен труд, полаган през всичките тези години, за да се превърне школата на Илиян Илиев в ковачница за победители.
„В мое лице имате пълна подкрепа, защото сте го заслужили”, подчерта градоначалникът и допълни, че твърдо застава за този вид спортисти, които със скромност, с много труд, постоянство и всеотдайност са стигнали до тези спортни висоти.
Д-р Костадинов сподели още, че е внесъл предложение до общинските съветници, за предоставяне на индивидуални парични награди на Карлос и на неговия треньор за постигнатото призово класиране на този голям спортен форум.
„Доста труд стои зад тези медали, само ние си знаем какво ни костваше това” – каза Карлос и благодари за оказаното внимание.
Снимки и информация: Община Червен бряг, Пресцентър
#тагове:

НАЙ-НОВИ: