Ученици от Езиковата в Плевен – посланици за модерна европейска България

18.04.2021 8:23

От 14 до 16 април 2021 г. учениците Валентин Кирпиев, Веселина Йончева, Владимир Николов, Деница Великова, Деница Димитрова, Ивайла Съботинова, Ивона Георгиева, Никола Пачевски, Николай Благьов от Хд клас на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – гр. Плевен под ръководството на Грета Димова – техен учител по английски език и координатор на проекта, в сътрудничество с Лилия Манолова – учител по английски език,  участваха в първата онлайн международна среща по проект „Бъди във форма за Европа“ по програма Еразъм+ в партньорство с още 65 ученици от Гърция, Румъния, Италия и Полша с работен език – английски.

По време на тридневните онлайн синхронни и асинхронни дейности се обсъждаха актуални теми с европейска значимост: „Реч на омразата“, „Свобода на словото и изразяването на мнение“, „Фалшиви новини“, „Равенствомежду половете и равни възможности“. Това са не само основни европейски принципи, а и актуални проблеми за българската действителност.

„Изключително съм впечатлена от достойната гражданска и европейска позиция на нашите възпитаници, на задълбочените и широкоспектърни знания, които показаха по време на участието си в онлайн срещата, на безупречния им английски език, на устойчивото мнение, което изразяваха категорично, подкрепено с логически издържани доводи, гъвкав ум, иновативни идеи. Те показаха впечатляващо креативно мислене при изработване на продуктите: постер на тема „Европа в 12 думи“, „Българки, внушително заявили себе си в Европа“, заеха призови места в онлайн състезания и викторини, умело боравиха със съвременни ИКТ инструменти на 5 различни платформи, бяха излъчвани за говорители на международните групи, в които работиха,отлично спазваха принципите за екипност.Гордея се с тях! Убедена съм, че те ще постигнат целите си и виждам в тях елита на България – бъдещи български и европейски политици, учени, лекари, преподаватели, анализатори. Много съм благодарна и на техните родители, за възпитанието, което са им дали, за подкрепата, за вярата, която им вдъхват. Свидетел съм как тези ученици заспиват с мечти и се събуждат с цели. Щастлива съм че те гледат смело напред и виждат само хоризонти, не граници!“ – споделя Грета Димова, координатор на проекта и заместник-директор на ПГПЧЕ – гр. Плевен.

Снимки и информация: ПГПЧЕ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: