Изпит по биология и химия за магистърските специалности на МУ – Плевен ще се проведе днес

18.04.2021 8:03

На 18 април 2021 г., неделя, от 9.00 ч, Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) за първи път ще проведе присъствен кандидатстудентски изпит по биология и химия в един ден за специалностите „Медицина“ и „Фармация“, информират от Пресцентъра на вуза.

Изпитът е двукомпонентен със съкратена продължителност и намален обем – общо четири часа, без фиксиране на времето за представяне по двете дисциплини. Конкурсът ще се проведе в 59 учебни зали в три сгради – Ректорат, Учебен корпус и Факултет „Фармация“ с участието на 180 квестори от висшето училище. Създадена е необходимата организация за спазване на всички противоепидемични мерки – ограничен брой кандидати в залите, спазване на дистанция, осигурени предпазни средства и дезинфекция.

Висок брой зрелостници – общо 776 – ще се явят присъствено на конкурсния изпит за специалностите „Медицина“ и „Фармация“. Те ще имат възможност за още едно присъствено явяване на изпит през юли – на 01 юли 2021 г. с автоматично участие в класирането с по-високата оценка по биология и химия.

Кандидатите трябва да се явят на изпита с предпазни маски, като ще заемат местата си в изпитните зали от 8.00 до 8.30 ч. Точно в 8.45 ч в зала „Асклепий” на Ректората ще бъдат изтеглени изпитните варианти по биология и химия. Това ще стане в присъствието на зам.-ректора по учебната дейност проф. Маргарита Александрова, председателите на комисиите за оценяване на конкурсните работи по биология и химия доц. Милена Атанасова и проф. Ангелина Стоянова, председателя на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи Виржиния Лазарова, родители и журналисти.

Ползването на предпазни маски в деня на изпита е задължително за всички!

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: