Ученици от НУ „Христо Ботев“ – Плевен засадиха градинка с бели рози

15.04.2021 15:50

На 22-ри април отбелязваме Международния ден на Земята. През тази година той ще се проведе под мотото „Да възстановим Земята“. По този повод стартира кампанията “Бели рози за чист въздух” – съвместен проект на Лео клуб Олимпиец и Лайънс клуб Огледало със съдействието на НУ „Христо Ботев“ – Плевен.

Днес, ученици  от НУ „Христо Ботев“ засадиха първата градинка с красиви бели рози в двора  на училището. Със засаждането на  всяко едно растение, независимо дали то е дърво или малко цвете, ние допринасяме за красотата и чистия въздух около нас. Малки градинки с бели рози ще красят дворовете на училищата и детските градини в Плевен. Целта на проекта е създаване на връзка на децата с природата и възпитание да се грижат за нея. Децата се включват в подобряването на околната среда, което създава усещането в тях, че училището е техен втори дом.

Дамите от клуба разказаха на учениците за инициативата и необходимостта да се опазва природата. С кампанията за засаждане на бели рози в учебни заведения в града се цели да се даде и пример как всеки с малки жестове, може да допринесе да е по-красиво и по-чисто в града ни. Растенията са белите дробове на нашата планета. Не забравяйте да изхвърляте отпадъците само на определените за целта места и ежедневно да правите малки стъпки за опазването на околната среда в нашия град, страна и планета.

Цветята са осигурени с любезното съдействие на Дойчин Владимиров – собственик на ферма за водни лилии в гр. Плевен.

Снимки и информация: НУ „Христо Ботев“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: