Републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР започва днес в Плевен

15.04.2021 7:28

 

Днес в Плевен ще бъде открит XXVI Републикански турнир по стрелба с пистолет „Величко Величков”, информират от Пресцентъра на ОДМВР.

Участие ще вземат отбори от различни структурни подразделения на МВР като са заявени над 100 състезатели. Организатори са ОДМВР – Плевен и Спортната асоциация на МВР.

Турнирът ще се проведе в два поредни дни – а стрелците ще започнат в 09:00 часа на стрелбищен комплекс „Величко Величков“ в Плевен. Сили ще премерят отбори, съставени от мъже и жени, както и индивидуални състезатели. Първенците ще получат купи, грамоти и медали. Награждаването и официалното закриване на турнира ще се състои на 16 април.

Плевенските стрелци са трима мъже и две жени. В спортната стрелба служителите на ОДМВР – Плевен имат много отличия – спечелвали са златото на балканиади и международни състезания, побеждавали са в републикански и регионални турнири.

Величко Величков е записал името си в олимпийската история на България като носител на първия сребърен медал в този спорт. Той поставя началото на българската колекция от международни отличия в спортната стрелба в Токио през 1964 година, стреляйки на дистанция 50 метра с малокалибрена пушка от три положения. Величко Величков е служител на МВР в Плевен от 1960 до 1976 година.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: