Трима в ареста след спецоперация срещу наркоразпространението в Плевен

14.04.2021 8:56

На 13 април 2021 година на територията на Второ РУ – Плевен е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления по линия „Наркотици“ . Около 15.30 часа на улица в областния град е установен 34-годишен. Той предава доброволно пластмасов контейнер с топче от фолио с размери 2 х 3 см., съдържащо суха зелена тревиста маса с тегло около 2 грама. По данни на плевенчанина веществото е марихуана, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Назначени са експертизи. 34-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура – Плевен. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 354 „а“, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Вчера около 16.10 часа в областния град на улица „Юри Венелин“ служители при Първо РУ-Плевен извършват полицейска проверка на двама мъже. Установена е самоличността им – 40-годишен от Плевен и 42-годишен от град Тръстеник. Служителите намират на земята близо до лицата два хартиени свитъка с размери 3 х 1,5 см., съдържащи бяло кристалообразно вещество. Предстои назначаване на физико-химична експертиза на иззетото вещество. Извършен е оглед на местопроизшествието.

Двамата са задържани за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор в РП – Плевен за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3, т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: