Най-масовото засаждане на фиданки от доброволци се проведе край село Згалево

14.04.2021 11:42

Най-масовото залесяване на фиданки, изцяло на доброволни начала, в Плевенска област се е провело на 10 април в село Згалево. Инициаторите на събитието са били Ангел Стоянов и Марина Огнянова, съвместно със кмета на с.Згалево – Огнян Тодоров и местния земеделски производител Славейко Петков, които са се погрижили за подготвянето на терена със необходимата техника, както и с всички организационни въпроси.

Към каузата са се присъединили десетки доброволци, сред които както згалевчани, така и много семейства с децата си от Плевен, решили да оставят зелена следа след себе си. Те са се включили в засаждането на над 500 бр. иглолистни и широколистни дървета от вида бял бор, явор и липа. След това младите дръвчета са били поляти.

Денят премина в много положителни емоции и усмивки, разказа Ангел Стоянов. И добави: „Ако днешното поколение сади дървета, следващото ще се радва на сянка“.

Фиданките са дарени от фондация ГОРАТА.БГ. Организаторите на инициативата отправят специални благодарности и на Николай Рахнев за доброто зелено дело.

Снимки: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: