„А“ отборът на ХК “ЛЕВСКИ” – Левски е сребърен медалист в турнира за Купата на България

13.04.2021 11:14

ХК „Левски” от гр. Левски се представи отлично в полуфиналните и финалните срещи по хандбал в Турнира за Купа на Република България при мъжете на 10 и 11 април в гр. Шумен. До тук стигнаха и отборите на ХК “Шумен-61“- гр. Шумен, ХК “Добруджа“ – гр. Добрич, ХК „Локомотив“ – гр. Г. Оряховица.

Нашият отбор стигна до полуфинала след отстраняването като гост на ХК “НСА“ от София с 36:29 и  отбора на ХК „Фрегата“ от  Бургас с 31:29. научихме от Иван Пейков, президент на ХК „Левски“.

Отборът от Левски се  класира за финалната фаза като надигра категорично съперниците си от ХК “Добруджа“ с 26:14 на  полуфиналните срещи на 10 април, определени с жребий.

На финала ХК “Левски“ спечели среброто на първенството като  отстъпи на по-опитния тим от гр. Шумен с 33:25.

Това е изключително голям успех, тъй като в историята си мъжкият представителен тим на клуба за пръв път достига до финал в най-престижния турнир в страната и се завръща с сребърни отличия, коментира Пейков.

Състезателят Мариус Луканов, който е и национален вратар при младежите до 19 години, бе включен в идеалната седмица на турнира, а състезателят и треньор в детско – юношеската школа на клуба Георги Христов, беше отличен с приза за най-добър защитник.

Този успех става по-значим и от факта, че в отбора ни се състезават единствено състезатели от общината –  възпитаници на школите на ХК “Ботев“ с. Българене и ХК“Левски“ гр. Левски, добавя Иван Пейков.

Състав на медалистите: Галин Кутов и Мариус Луканов/вратари/, Иван Гошев, Георги Христов, Тихомир Кирилов, Мартин Кутов, Иван Боянов, Момчил Брунков, Диан Василев, Светослав Сашев, Метин Мюртезов, Михаел Любчев, Валентин Николов, Георги Илиев и Александър Колчев.

Треньори: Иван Гошев и Георги Христов

Снимки: ХК „Левски“ – град Левски

Георги Христов

Мариус Луканов

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: