25 години празнува ПГ по туризъм „Алеко Константинов“ – Плевен

12.04.2021 16:33

На 11 април  Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – град Плевен  чества своя празник. В условията на извънредна епидемична обстановка директорът Малинка Маринова поздрави във виртуална среда учителите и учениците. Ето какво пожелава тя:

„Този ден е празник за цялото училище, символ е на дългогодишен труд и упорство от ученици и учители. Честването на 25-та годишнина не е поредна празнична дата в календара, а специален повод за оценка и равносметка на изминатия  дълъг път на развитие и утвърждаване, на постигнатите резултати в  цялостната дейност на гимназията. Настоящата ситуация не позволява да  организираме обичайните празненства, но с поредица от мероприятия и дейности ще  отбележим  нашия  патронен празник. Животът ни научи да  бъдем силни,  да  приемаме ситуациите, които не можем да променим, да бъдем единни  и макар с помощта на информационните технологии да бъдем заедно.

За някои 25 години са малко, но за нас  те са силни  години, изпълнени с много събития, успехи, постижения като пъстра палитра.  Не са важни годините, а делата , с които са изпълнени те.  За Професионална гимназия по туризъм – Плевен тези 25 години имаха смисъл, имаха значение за целия колектив и всички ученици. През тези години ние запазихме добрата традиция, следвахме разумно и отговорно промените на времето.  Всяка иновативна идея я превръщахме  в реалност. Не сеспирахме пред трудностите, а продължавахме напред, защото всички, които учим и работим, считаме, че това е „моето училище“. В гимназията завършиха много млади и талантливи  ученици, които  се обучаваха в различни професионални направления като туризъм, социални дейности, здравеопазване. Започнахме обучение ипо нова STEM специалност „Рекламна графика“. Подобрихме материалната база чрез  участието ни в национални програми за модернизиране на материалната база и  оборудвахме  специализирани кабинети за всяка специалност, станахме иновативно училище,  направихме училището цветно, приятно, с позитивна учебна среда, реализирахме  много качествени европейски проекти, за които в навечерието на празника  получихме и Акредитация от Центъра   за развитие на човешките ресурси.

Като образователна институция Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ град Плевен се  ползва със заслужен авторитет. 25 години, изпълнени с дръзновение, борбеност и решителност, желание и воля за себедоказване, за реализиране на мечти и стремежи. Мисията ни е трудна, но ние ще  преодолеем новите предизвикателства на времето.

Искам  да благодаря и на всички родители и  партньори, които през годините  помагаха  и помагат на нашето училище да върви напред и гради своята история!

На всички учители, служители и ученици пожелавам много здраве, вяра, творческо дръзновение и сили за отстояване авторитета и престижа  на училището ни. Нека помним, че пътят към него е трайно свързан с личната отговорност и грижа към любимото ни училище – Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – град Плевен“.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: