Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще посети днес ВВВУ „Георги Бенковски“

12.04.2021 7:29

 

Днес министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще посетят ВВВУ „Георги Бенковски“. Те ще се запознаят с документалната фото изложба, посветена на 60-ата годишнината от полета на първия човек в Космоса – Юрий Гагарин. Материалите за изложбата са предоставени от Руския културно информационен център, информират от Пресцентъра на висшето училище.

За празника издателството на ВВВУ отпечата  фундаменталния труд на изобретателя, инженера, авиатора Асен Йорданов „Вашите криле“, което е в чест на 125-та годишнина от рождението му и 85 години от първото издание на книгата.  „Вашите криле“ е второ издание на български език и първото на допълнения труд от 1940 г.

Книгата, по която са се обучавали  пилоти и инженери от цял свят, ще бъде подарена на курсантите от училището.

Министър Каракачанов ще се запознае и с извършените ремонтни дейности по инфраструктурата за подобряване условията на живот на обучаемите и усъвършенстване  на учебно-материалната база на училището, година след възстановяването му.

ВВВУ „Георги Бенковски“ е неразривно свързано с овладяването на Космоса. Негови възпитаници са учени, които участваха в създаването на апаратури за изследване на космическото пространство, както и двамата ни космонавти и дубльора , които наредиха България сред космическите страни.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: