Извършва се залесяване в няколко местности в община Плевен

12.04.2021 11:59

Със залесяване върху горска територия южно от Затвора в парк „Кайлъка“ Общинското предприятие „Управление на общински земи и гори” – Плевен, започна поредицата инициативи по повод Седмицата на гората. В седмицата от 05 до 09 април 2021 г. на площ от 4 декара служителите засадиха фиданки цер. Предстои залесяване върху горска територия и в землището на с. Гривица, информират от Пресцентъра на Общината. Мотото на Седмицата на гората, която се провежда у нас от 12 април 1925 г., тази година е „Гората е здраве!“.

От електронната платформа „Гората.бг“, с която Община Плевен си партнира успешно, безвъзмездно бяха получениголям брой фиданки: липа – 300 броя, червен дъб – 300 броя, бяла акация – 500 броя, зимен дъб – 200 броя, бяла бреза – 100 броя. Те ще бъдат раздадени за засаждане на детски градини, училища, читалища и кметства в общината.

Сред планираните от Общинското предприятие дейности е и попълване на липсващите фиданки от вида червен дъб в т. нар. Гора на свободата край село Ясен, близо до историческия Мост на победата. Гората беше засадена през м. декември 2017 г. от ученици, общественици, политици, дейци на културата, общински съветници и др. по повод 140-ата годишнина от Плевенската епопея.

От ОП „Управление на общински земи и гори”– Плевен, изказват и специална благодарност за доброволния труд на Александър Вълчев, който се е включил активно в дейностите по залесяване.

Снимки: Община Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: