Доброволци засадиха гора край село Малчика

12.04.2021 14:36

Прави добро и то ще ти се върне! – това е девизът на Симона Папуркова, която ни писа, за да разкаже за своята кауза, обединила доброволци в засаждането на малка гора край село Малчика.

„Природата е неизменима сама по себе си, тя е тази, която ни кара да се замислим върху живота който живеем, върху всичко ценно на този свят и затова, че трябва да го съхраним и пазим, а първо да го СЪЗДАДЕМ“, казва Симона. И добавя, че благодарение на Гората.бг, Никола Рачев, предоставили 50 дръвчета американски червен дъб и разрешеното мяссто от Община Левски, край село Малчика ще расте нова гора. В каузата на Симона са се включили доброволци, помогнали в залесяването. Нейната идея е да се оформи парк с пейки, детска площадка, алея за разходка и отдих и монтиране на кошчета за отпадъци.

„Търся доброта, за да мога да я съхраня и запазя. Надявам се мини гората да ни донесе тишината, спокойствието, звука на птичките да ни зарежда положително, за да ни направи по-добри и сплотени. Природата е тази, която вдъхновява всеки млад и преуспяващ човек. Всяко едно изкуство, изградено във времето, го има благодарение на вдъхновението от съвършените места по чудната ни природа. Човекът е този, който може да я промени задоволително днес и създаде доброто утре. Затова, аз се възползвам от тази възможност и ще желая още и още!“, казва Симона.

Желаем й успех!

Снимки: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: