Президентът Радев е патрон на семинар , организиран от ВВВУ „ Георги Бенковски“

08.04.2021 12:03

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България г-н Румен Радев ще посети на 12 април Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“. Той е патрон на семинар, посветен на 60-та годишнина от първия полет на човек в Космоса.
Темата на семинара „Бъдещето на въздухоплаването и космическите изследвания в Република България“ привлече вниманието на 24 –ма учени от Института за космически изследвания към БАН , ВА „Г.С.Раковски“, Уни БИТ, СУ „Св.Климент Охридски“, Министерство на отбраната и структурни звена на ВВС, представители на Асоциацията на Българската авиационна индустрия , летище Варна.
Ще бъдат споделени лични наблюдения, идеи, проекти и добри практики по двата основни въпроса на семинара: „Космически изследвания в България“ и „Съвременни тенденции във висшето образование при подготовката на авиационни кадри“.
За участие в семинара се очакват командира на ВВС, генералния директор на държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“ , директора на ИКИТ-БАН, председателя на асоциацията на Българската авиационна индустрия.
Гостите и участниците във форума ще разгледат и документалната фотоизложба „60 години от първия полет на човек в Космоса“, посветена на Юрий Гагарин. Фотосите са предоставени от Руския културно-информационен център .
ВВВУ „Георги Бенковски“ ще направи специален подарък на участниците в събитието – второто издание на български език на фундаменталния труд на изобретателя , инженера , авиатора Асен Йорданов „Вашите криле“, с което отбелязваме 125-та годишнина от рождението му и 85 години от първото издание на книгата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: