Гордост за Червен бряг! Карлос Насар с европейско сребро за България в дебюта си при мъжете

08.04.2021 9:00

Страхотното представяне на България на Европейското първенство по вдигане на тежести в Москва продължава. В дебюта си на голям форум при мъжете Карлос Насар, световен шампион за кадети, спечели сребърен медал в двубоя в категория 81 килограма. 16-годишният талант събра двубой от 369 килограма. Той заслужи среброто в изхвърлянето с 163 кг, а в изтласкването извоюва златото с нов европейски рекорд от 206 кг, който по-късно постигна и Антонио Пицолато, информира sportal.bg.

Европейският шампион Антонио Пицолато (Италия) защити титлата си, след като събра двубой от 370 кг. Той спечели изхвърлянето със 164 кг, а в изтласкването също постигна 206 кг, но остана втори заради по-високото си тегло.

Трети в двубоя се нареди латвиецът Ритварс Шухаревс с двубой от 347 кг.

Карлос Насар е от школата на Червен бряг с треньор Илиян Илиев. Още в дебюта си на голяма състезание стана европейски шампион за юноши в Милано през 2018 г.  Година по-късно е със злато от световното за кадети до 17 г. в Лас Вегас и от европейското до 15 г. в Ейлат. Миналата година спечели световната купа за младежи от онлайн първенството в Перу.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: