По 150 лв. получиха абитуриенти в неравностойно положение от област Плевен

07.04.2021 9:19
С успех приключи кампанията „Фестивал на красотата“ в подкрепа на абитуриенти в неравностойно социално положение, организирана от Националното сдружение на сираците в България. Това отчита председателят на сдружението Слави Михайлов.
Целта на инициативата е да окаже подкрепа на абитуриенти сираци, с един родител и от многодетни семейства с нисък социален статус, предложени за подпомагане от директори на училища и социални центрове в страната. Тази година успяхме да осигурим средства на 46 момичета и момчета от Плевен, Кнежа, Лом, Белене, Никопол, Шумен, Стара Загора в размер от по 150 лева за всеки зрелостник. Не е голяма сумата но е от сърце и знак, че някой мисли за младите хора, казва Слави Михайлов.
И добави: „Искаме да благодарим от сърце на десетките дарители, които отделиха според възможностите си средства и помогнаха тази инициатива да има успех. Благодарим сърдечно на сънародниците ни в Чикаго и Ники Лазаро, които заделиха средства на празненство по случай 8-ми март и така помогнаха на 12 абитуриенти със стипендии.
Огромни благодарности изказваме и към Маринела Арабаджиева, която за пореден път ни подкрепя и с нейната помощ помогнахме на още 10 зрелостници с еднократни стипендии.
Благодарим на студентите абсолвенти при Медицински университет – Плевен, които събраха средства за три стипендии. На Община Кнежа и кмета Илийчо Лачовски, помогнали за шест абитуриенти. Благодарим на Розалия Ангелова от фирма „Милкана“, която помогна на 4 абитуриенти на Георги Милев, осигурил 3 стипендии, Образователен център „Комлед“ и управителя му Петя Василева, които помогнаха с 2 стипендии на хората и фирмите, подсигурили по една стипендия – „Монолит“, „Стройпродукт Плевен“, „Палмира 96“, Илиян Йончев, Стефан Бурджев, Васил Антонов и други.
Без Вашата подкрепа нямаше да можем да доставим радост на толкова момичета и момчета, които вярваме ще имат един по – красив и успешен старт в живота!
Благодарим Ви от сърце на всички Вас добри хора, като желаем здраве, благодат, доброта и много щастливи моменти в личен и професионален план!“
#тагове:

НАЙ-НОВИ: