Над 50 дръвчета посадиха в Червен бряг като част от инициативата „Гората на децата“

06.04.2021 15:05
Гората на децата – под това мото днес протече зелената инициатива в Червен бряг, организирана от Соник Старт, с подкрепата на кмета д-р Цветан Костадинов. Тя се организира по повод Седмицата на гората, провеждана ежегодно в цялата страна с различни събития и активности. Включиха се десетки потребители на социални услуги, както и много доброволци. Те засадиха над 50 паркови дръвчета – явор, ясен и каталпа в района на Градската градина и м. „Голеж”. Амбицията и желанието на всички тях беше да спомогнат и направят града още по-красив, чист и зелен, информират от Пресцентъра на Общината.
„С радост подкрепям тази инициатива, всички ние сме в дълг към тези наши съграждани и носим голяма отговорност за това”, сподели кметът на Общината и заедно с Калоян от Центъра за настаняване от семеен тип засадиха първото дръвче.
„Възпитаването на нашите деца и младежи в дух на уважение към природата е наша мисия и част от нашите каузи”, това каза при откриването на събитието Цветелина Атанасова – ръководител на Дневния център за деца и младежи с увреждания.
В инициативата се включи и Иван Иванов, управител на Соник Старт – най-големия доставчик на социални услуги в България. От месец август 2016 г. Компанията управлява социалните услуги и в Община Червен бряг. Като модерна, иновативна и социално отговорна компания Соник Старт неизменно подкрепя различни благородни каузи.
„Чрез нашата Национална кампания за толерантност „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел” Соник Старт демонстрира активно отношение и разбиране за толерантност във всичките му проявления – към различните, към хората с увреждания, към природата и др. социално значими теми” – сподели Иван Иванов.
Снимки: Община Червен бряг
#тагове:

НАЙ-НОВИ: