Златен и бронзов приз спечелиха деца на Артшкола „Колорит“ – Плевен от световен конкурс в Япония

06.04.2021 7:56

Журито на 28-ми Световен конкурс за детска рисунка IE-NO-HIKARI в Токио, Япония е присъдило най-високото отличие „Златен приз“ на седемгодишния Мирослав Лазаров от Артшкола „Колорит“ – Плевен. Престижната награда Мирослав печели с живописната си творба „Хамелеон“, изпълнена с маслени пастели. Неговата рисунка краси челната страница на арт каталога на победителите, научихме от ръководителя на школата Майя Ананиева.

На осемгодишната Марина Кацарска е присъден „Бронзов приз“ за изпълнената със сухи пастели творба  „Хамелеон“.

В конкурса  са участвали близо 7 000 деца от 45 страни. Председател на журито е бил Генералният Директор на Националния музей за модерно изкуство в Токио.

Артшкола „Колорит“ има утвърдено място като творческо присъствие на световния арт форум. Във всяко издание на конкурса деца от школата печелят най- високите отличия.  Ръководителят на школа „Колорит“ Майя Ананиева е получила  Поздравително писмо от Президента на Японската Асоциацията IE-NO-HIKARI, организатор на арт форума в което изказва  изключителна благодарност за това, че тя е създала  победители и че творбите на нейните възпитаници  се открояват с артистичното си присъствие. Той е отправил и покана за участие в 29-тото издание на конкурса.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: