От днес отварят детските градини, тази седмица ще е ясен графикът за учениците

05.04.2021 7:37

Съгласно заповедта на министъра на здравеопазването от днес, 5 април, детските градини и яслите възобновяват работата си. След края на пролетната ваканция на учениците, от 12 април, учениците ще се върнат по график в клас, очаква се той да бъде ясен тази седмица. Също от 12 април се допускат груповите дейности и занимания в центровете за подкрепа за личностно развитие и центровете за специална образователна подкрепа.

Ще припомним, че от 1 април бяха разхлабени част от въведените противоепидемични мерки.

Кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления отвориха за посетители при заетост на не повече от 30% от капацитета на помещенията. Същото условие важи и за занятията от танцовото, творческото и музикалното изкуство.

Фитнес центрове, спортни зали и клубове и плувни басейни и комплекси работят при използване на не повече от 30% от капацитета им и спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м.

До 12 април на магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки, се разрешава работа с клиенти само на откритите площи, прилежащи към търговския обект.

Посещенията в заведенията за хранене и развлечения се допускат само в откритите им площи (тераси, градини и др.), при ограничено работно време от 6.00 до 23.00 часа. Изключение са дискотеките, бар-клубовете, пиано баровете, бар-вариете и нощните барове, които остават затворени до края на април.

Пълната заповед вижте ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: