Жълт код за дъжд е в сила за област Плевен на 4 април

03.04.2021 14:54

За опасно време с валежи от дъжд, а в някои места на страната и от сняг, предупреждават от НИМХ за 4 април, неделя, когато ще се провдат и парламентарните избори.

През следващото денонощие под влияние на средиземноморски циклони метеорологичната обстановка ще се усложни. През нощта първият средиземноморски циклон ще се изтегли на изток-североизток и в цялата страната вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. В по-голямата част от страната валежите ще продължат и на места ще бъдат значителни. Утре преди обяд в западната половина от страната валежите ще отслабнат, на места и временно ще спрат. Ще продължи да вали в Източна България. След обяд от югозапад, под влияние на нов средиземноморски циклон, валежите ще се активизират. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще е до умерен,

За област Плевен за 4 април е обявен жълт код за валежи от дъжд. Ще има значителни валежи, сумарни количества – между 15 и 35 mm. Очакваните темепратури са между 6 и 9 градуса.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: