Времето през уикенда: облачно, с валежи от дъжд

03.04.2021 7:36

Днес в централните части на Дунавската равнина до обед облачността ще е променлива, а в западната част ще бъде облачно. Около и след обед и в централните части ще се заоблачи. Ще има валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. В западната част ще завали още от сутринта, а в централните – след обед. Ще духа умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 6° и 9°. Максималните температури ще бъдат между 15° и 18°, в крайните северозападни райони ще останат по-ниски – между 10° и 12°.
Атмосферното налягане още малко ще се понижи.
Над западните и централни части на Стара планина ще бъде облачно. Ще има валежи от дъжд, в западния дял придружени от гръмотевици. Над 2000 м дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа силен вятър през деня от запад, а вечерта ще се преориентира от север и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 9°. Максималната температура на 2000 м ще е около 0°.
В неделя времето ще остане облачно с валежи от дъжд. На места в предбалкана дъждът ще преминава в сняг. Ще духа слаб вятър от северозапад-север. Минималните температури ще бъдат между 4° и 6°. Максималните температури ще бъдат между 8° и 10°, в предбалкана ще останат около 6°.
Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: