Ген. Валентин Буров: Смятам, че обещаното от ВМРО е изпълнено в по-голямата си част. Затова съм в тази листа!

02.04.2021 10:01

Ген. Буров, какво ви мотивира да изберете да се кандидатирате за народен представител от листата на ВМРО?

Мотивира ме преди всичко дейността на партията през последните 4 години и най-вече на нейния лидер – министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Те показаха едно постоянство в своите действия, в отстояване и реализиране на своите цели и идеи. Обещаните в предишната предизборна кампания неща – бяха изпълнени. Не е маловажен и фактът, че бях поканен лично от г-н Каракачанов.

Като военен с голям опит, как оценявате дейността на г-н Каракачанов като министър на отбраната?

Ще отбележа някои от нещата, които се направиха по време на неговия мандат. Министърът показа пред обществото проблемите на армията, и то ги възприе като проблеми, както и начина за тяхното решаване. Пристъпи се към едно модернизиране и възстановяване на техниката, закупуване на нова техника. Повиши се заплащането на военнослужещите. В последните две-три години нарастна броят на ученията. Това всичко доведе до повдигане рейтинга на армията пред обществото.
Разбира се, сигурен съм, че още много неща са свършени в областта на отбраната. Искам обаче да отбележа, че освен за хората в униформи, министър Каракачанов обърна голямо внимание и към запасното войнство. С негова пмощ бяха проведени два национални събора на запасното войнство, разработва се вече закон за запасното войнство.

Как ще коментирате Програма на ВМРО в сектора „Отбрана“?

Тя се явява естествено продължение на свършеното до сега. Специално за област Плевен – повишаване качеството на образованието във Висшето военно-въздушно училище, което бе възстановено с огромното съдействие на министъра на отбраната. То бе възстановено не просто като един факултет с ново име, а със съвсем ново съдържание. Наесен се очаква да започне първото обучение на цивилни студенти в областта на гражданското въздухоплаване. Нает е един малък самолет, очаква се да се сключи договор за още 4 и да стартира обучението на кадри за гражданската авиация, както и инженерно-технически кадри за тази сфера.

Какво смятате, че биха могли да направят депутатите от 15 МИР Плевен за развитието на региона ни?

Едно от важните неща за Плевенски регион е реализирането на проекта за АЕЦ Белене. Без да съм специалист в ядрената енергетика, смятам, че една ядрена централа винаги е един плюс за енергетиката и икономиката на една държава.
Трябва също да се обърне внимание върху развитието на инфраструктурата около град Плевен, така че да се стигне до реална връзка между северната част на Дунавската равнина и магистрала Хемус.
Реиндустриализацията на региона също е много важен акцент. Така ще можем да задържим младото население тук.

Защо жителите на Плевен и региона да гласуват за ВМРО на парламентарните избори?

Нека всеки седне спокойно и премисли, коя от партиите какво е обещала и какво е изпълнила. Едно от обещаните и изпълнени от ВМРО неща тук е построяването на Паметника на девета пехотна плевенска дивизия. Той е от значение за родолюбивото възпитание, а също така заслужено отдаване на почет към предците ни.
Смятам, че обещаното от ВМРО е изпълнено в по-голямата си част. Затова съм в тази листа. Затова призовавам нашите съграждани да гласуват с разум!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: