Болницата в Левски получи дарение 

02.04.2021 16:05

Първото, за тази година дарение за МБАЛ – Левски пристигна днес.

Сдружение „Солидарност Швейцария- Източна Европа“ достави  30 електрически легла с дистанционно обслужване, 20 нощни шкафчета, 30 матрака, 2 легла за преглед, столове за посетители, инвалидни столове, тоалетни столове и др., съобщават от здравното заведение.

Ръководството на болницата благодари на Сдружението и на неговия президент Андреас Тьони за сърдечното отношение към хората в България, за техните огромни сърца, за тяхната съпричастност към съдбата на пациентите и  работата  на медицинския персонал.

Сдружение „Солидарност Швейцария- Източна Европа“ е основано през 2005 год. и работи в рамките на цяла България.

Всяка година то доставя по 3 – 4 пъти в България медицинско оборудване и апартура, а през 2020 година по време на Ковид пандемията са направени 5 доставки с цел разширяване на легловата база и подпомагане изграждането  на допълнителни Ковид отделения в болниците.

Даренията се предоставят безвъзмездно от болници и старчески домове в Швейцария. Транспортните разходи се поемат от сдружение „Солидарност Швейцария-Източна Европа”.

Сдружението има 33  членове – активни и пенсионирани лекари, фермери, занаятчии, мениджъри на фирми, учители, полицаи и други. Те работят безвъзмездно (сами транспортират материала от различните болници в Швейцария до склада на Сдружението, сами товарят тировете за България) и заплащат членски внос. Освен това Сдружението се радва на много спонсори, които подпомагат финансово дейността.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: