Проф. Румен Гечев: ГЕРБ се сгромоляса при управлението на ковид кризата

01.04.2021 15:32

ГЕРБ се сгромоляса при управлението на ковид кризата. Видяхме, че то не е осигурило достатъчно ваксини за всички граждани и постави в риск здравето на нашите родители, деца, на работещите. България е първа по смъртност и последна по ваксиниране. Това заяви на пресконференция днес проф. Румен Гечев, водач на листата на Коалиция „БСП за България” за 15-ти МИР – Плевен.

Оказа се, че Борисов и неговата шайка лъжат за ваксините, не са използвали всички квоти за държавата. Ефектът от безумното лъжеуправление на правителството на тази криза има много тежки чисто човешки, здравословни и икономически последици, каза проф. Гечев.

И посочи, че БСП имат предложение и решение на проблема със забавената имунизация на населението. България трябва незабавно да започне преговори с всички доставчици на ваксини, които са одобрени от техните национални и от международните здравни органи, репективно да бъдат одобрени от оторизираните български институции. Проф. Гечев добави, че когато става дума за здравето на българина не може да се говори за американофили, русофили и други, за никакви геополитически или тънки вътрешни сметки. Затова в програмата на БСП за първите 100 дни една от заложените мерки е започване на преговори, а защо не и на съвместно производство на китайски, руски и всякакви други ваксини, които да са в полза на българите, обясни водачът на листата за 15-ти МИР – Плевен.

Проф. Гечев коментира и решението да не се налага карантина на връщащите се от Занзибар българи. „Правителството прави специален „зелен коридор” на веселяците от островите на Африка. Това е перверзия, безотговорност и наглост”, категоричен бе той. И посочи, че е излъчен филм по швейцарска телевизия, който разкрива кражби на европейски средства чрез проекти в България. Показват се реализирани проекти за спортни обекти в малки и отдалечени населени места, някои от които вече дори се рушат.

Ние като екип обещаваме на плевенчани, че те ще живеят по-добре, ще бъде завършена спортната зала в Плевен, няма да приемаме оправдания, че Плевен не е приоритет. Това заяви Илиян Йончев, трети в листата на „БСП за България” в Плевен. Той бе категоричен, че е крайно време Плевен да има своите истински народни представители в Парламента, които да са близо до хората и те да почувстват, че имат своите представители в централната власт.

БСП ще спечели тези избори в страната, а за Плевен нямаме съмнение, както сме го правили винаги. Ние гарантираме, че ще помогнем с всички сили Плевен да върне своето достойнство. Затова гласувайте с номер 4 в интегралната бюлетина на 4 април за един по-добър живот, за сигурност и достойно заплащане, призова Йончев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: