Проф. Румен Гечев: Всеки глас за БСП е глас срещу мафиотското управление на ГЕРБ и техните сателити

01.04.2021 12:40

Въпреки манипулациите от медии, които са контролирани от управляващата хунта, БСП набира скорост преди изборите. Наши вътрешни проучвания показват, че ние към момента водим с 3% пред основния ни опонент партия ГЕРБ. Също така установяваме, че техните патерици и сателити водят нерадостна за тях и трудна борба да прескочат 4-те процента, но засега това не им се отдава. Това каза днес на пресконференция в БТА проф. Румен Гечев, водач на листата на Коалиция „БСП за България” за 15-ти МИР – Плевен. Заедно с него бяха кандидатите за народни представители Стефан Бурджев и Илиян Йончев, както и областният председател на БСП Свилен Атанасов. Проф. Герчев подчерта, че по време на предизборната кампания избирателите са имали възможността да сравнят програмите и да оценят листите с кандидатите и да видят, че „някои от патериците и сателитите на ГЕРБ, които ги подкрепяха в плячкосването през последните 4 години, губят инерция и почти сигурно е, че няма да влезнат в Парламента”.

„Освен това стана ясно, че БСП е единствената алтернатива, която се явява основният опонент на управляващите от ГЕРБ и е почти сигурно, че БСП ще е центърът, около който ще се формира бъдещото управление”, каза още проф. Гечев.

Той подчерта, че БСП е единствената опозиционна партия, доказала се в Парламента, която категорично полага усилия да работи срещу основния си опонент ГЕРБ, провалил се в управлението. „Всеки глас за БСП е глас срещу ГЕРБ. Гласовете за някоя от малките партии са рискови. Може да се окаже така, че избирайки някоя от по-малките партии, гласовете на тези избиратели ще се изгубят”, добави водачът на листата на БСП в Плевен.

„БСП излиза на изборите с реалистична програма, с конкретни разчети. Всички разходи по социално-икономическия пакет сме доказали как осигуряваме с нови източници на бюджетни приходи или с преразпределение на бюджетни приходи. Освен това ние доказахме, че сме сигурната и единствена алтернатива на това управление. Всеки глас, който спечелим, е глас срещу мафиотското управление на ГЕРБ и техните сателити и е алтернатива на това, че България е последна в ЕС и копае дъното”, заяви проф. Румен Гечев.

И призова: „Всички здрави българи да гласуват в неделния ден. Това е наш морален дълг като граждани на Република България”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: