Дават на прокурор поредните нарушители на карантина в Плевенско

01.04.2021 8:55

На 31 март 2021 година в Районна прокуратура – Плевен са внесени материали от полицейски проверки за неспазване на противоепидемични мерки, издадени против разпространението на Covid 19. За това съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Вчера около 09:50 часа в град Левски на кръстовището на улица „Н.Й.Вапцаров“ с улица ‘Елин Пелин’, е установен 31-годишен жител на село Изгрев. Той е нарушил мерките, напускайки дома, посочен в предписанието на РЗИ. По случая е образувано бързо полицейско производство. Около 10:30 часа в град Койнаре не е намерен в дома си 56-годишен. На адреса той трябвало да пребивава от 28 март 2021 година до 6 април 2021 година. Образувано е досъдебно производство.
Същия ден около 11 часа в град Гулянци в същото нарушение е засечена и 35-годишна от същия град. Жената е била поставена под карантина, с предписание на РЗИ – Видин, но не е изпълнила задължението да не напуска дома си. Образувано е бързо полицейско производство. На същата дата около 16 часа в град Гулянци е проверен 28-годишен местен жител, като лице поставено под карантина от РЗИ – София. Изяснило се е, че мъжът е напуснал дома си. Образувано е досъдебно производство. Сезирана е Районна прокуратура – Плевен. За престъпления по чл. 355, ал.2 във връзка с ал.1 от НК работата продължават разследващи полицаи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: