Арестуваха трима за отвличане на жена и едногодишното й дете

31.03.2021 9:56

Вчера около 16:30 часа в УП – Тръстеник е получен сигнал, че непосредствено преди обаждането в град Тръстеник 32-годишен е отвлякъл 23-годишна и едногодишната й дъщеря. Това съобщават от Пресцентъра на ОДМВР – Плевен.

Установено е, че след скандал с извършителя, с когото живеели на съпружески начала, майката си тръгнала от дома им в град Тръстеник с лек автомобил „Сеат Толедо“. Колата била засечена и спряна от 32-годишния. Той чрез използване на физическа сила качил жената и бебето в своя автомобил „Фолксваген Пасат“ и заминал в неизвестна посока. Уведомен е дежурен прокурор в ОП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.142 от НК.

След проведени незабавни оперативни действия са установени извършителите на деянието – 32-годишния и съучастниците му – 25-годишен и 51-годишна, също жители на Тръстеник. Тримата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР на основание чл.72, ал.1, т.1 от ЗМВР във връзка с чл.142, ал.2 от НК. Майката и детето са в добро физическо и психическо състояние. Продължават процесуално-следствените действия за пълното документиране на престъпната дейност на задържаните лица. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: