Две деца от Артшкола „Колорит“ – Плевен с медали от Националния конкурс „Малките нашенци“

30.03.2021 14:56

Четиригодишната София Крачунова и седемгодишният Александър Петров от Артшкола „Колорит“ – Плевен са победители в 24-тия Национален конкурс за весела рисунка “Малките нашенци“ , провел се в град Казанлък. Това научихме от ръководителя на школата Майя Ананиева.

София е носител на най-високото отличие „Специална награда за плакат“ и на почетния медал на конкурса. Нейната живописна творба „Щастливата котка“ е избрана и отпечатана като плакат на това издание на конкурса.  Това е първата рисунка на малката плевенска художничка, създадена в школата под ръководството на нейния арт педагог Майя Ананиева.

Рисунката „Клоун в цирка“ на Александър Петров печели Втора награда и почетен медал. Диплом за активно и успешно участие е присъден на арт школа „Колорит“ и нейния ръководител.

Творбите на наградените деца са отпечатани в арт каталога на конкурса, а творбата на София краси челната страница. Конкурсът се провежда в рамките на „Чудомирови празници 2021“. Организатори на националния арт форум са Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Община Казанлък, фондация „Чудомир“ и ОДК „Св. Иван Рилски“ в град Казанлък.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: