Велислава Кръстева: ДПС ще предложи Програма за ускорено икономическо развитие на регион Плевен

30.03.2021 8:37

„Необичайното време, в което се случват тези избори, пандемията, която вече от една година натиска държавите в цял свят, катализираха необхосимостта от много дълбоки и всеобхватни реформи на държавата и държавността. Поради тази причини ние от ДПС определихме за свой слоган на кампанията „Рестарт на държавността!“. Това заяви на пресконференция в клуба на БТА в Плевен водачът на листата на ДПС за 15 МИР Велислава Кръстева.


Според нея, държавността у нас е поставена под въпрос поради преустановения диалог между институциите, генерирането непрекъснато на скандали и противоборство между тях, които са призвани да организират нормалния живот на българските граждани.
Затова от ДПС искат „Рестарт на държавността!“ и държава, която да дава на гражданите си онзи справедлив и достоен живот, който те заслужават. „Това, което имаме като организация, е точно обратното. Държавата трябва да се управлява с програма за ускорено икономическо развитие, а не от една джипка на собствен ход с подхвърлянето на държавен ресурс през прозорците.“, коментира още Велислава Кръстева.
Програмата за управление на ДПС е базирана на няколко основни принципа – чистата енергия, привличането на инвестиции, зелена икономика, диалог на институциите, включване на активните и свободни граждани във взимането на решения.
„Веднага след като се сформира новото Народно събрание ще предложим програма за ускорено икономическо развитие на регион Плевен. Нашият регион остава някак отвъд концентрирания интерес на държавата. Въпреки многобройните си проблеми, въпреки очеизвадната разлика с други региони в страната – и то не в полза на Плевен, за преодоляването на чиито проблеми трябва да се разработи Национална програма за Плевен във взаимодействие с представителите на местната власт. Тази програма трябва да даде онова икономическо развитие на региона, от което той има нужда, за да започне и тук да се усеща промяна. Плевен е един от регионите с изтичане на най-голям брой млади хора в чужбина и този проблем може да се преодолее единствено с привличането на инвестиции, откриването на работни места и привличане на младите хора с възможност за достоен живот и добри доходи. Тази формула изисква обединение, обща вола и желание това да се случи.“, категоричен е водачът на листата на ДПС за 15 МИР Плевен.
Велислава Кръстева бе депутат е в 44-то Народно събрание. Преди 4 години тя беше избрана за народен представител от ДПС в 15 МИР – Плевен. Има бакалавърска степен по икономика и магистърска по политология. Дълги години е била политически PR на ДПС. Била е зам.-министър на културата в кабинета „Орешарски“.


На пресконференцията в клуба на БТА в Плевен тя представи и останалите участници в плевенската листа на ДПС за предстоящите парламентарни избори:
Втори е Марио Рангелов, областен председател на ДПС в Плевен. Бил е младежки председател на ДПС, директор на „Напоителни системи“, от доста време общински съветник в Червен бряг.
Трети е Исмаил Гюлянлиев /27 г./. Завършил е право във ВТУ, юрисконсулт в общинската администрация в Никопол.
Четвърта е председателката на женските дружества за права и свободи Шенджан Куртанова. Завършила е публична администрация.
Пети е Тома Терзиев, председател на Общински съвет – град Левски.
На шестата позиция е Васил Петков, областен председател на младежкото ДПС в Плевен и зам.-председател на местния Общински съвет.
Седми е кметът на Одърне Свилен Огнянов.
Осми е Майдън Сакаджиев, общински председател на ДПС – Никопол, зам.-председател на Общинския съвет в Никопол.
Девети е Илхан Куртаджъ, общински председател на ДПС в Плевен, магистър по история във ВТУ, преподавател.
Следващият в листата е Момчил Митов, кмет на село Горник, пети мандат.
След него е Илиан Селимски, общински председател на ДПС в Долни Дъбник.
На дванайсто място е Мелек Салиева, дългогодишен технически сътрудник в Областния съвет на ДПС в Плевен.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: