Бойко Борисов инспектира изграждането на АМ „Хемус“ край Плевен заедно с проф. Григор Горчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС

30.03.2021 16:32

С довършването на магистралата през 2024 г. цяла Северна България ще се развива възходящо, каза премиерът

„Работи се усилено по 52-километровия участък на АМ „Хемус“ между Боаза и пресичането с пътя Плевен – Ловеч. Вече са изградени десетки мостове като най-дългият е над 1,2 км. Следващите 82 километра от магистралата в посока Велико Търново са на етап подготвителни дейности. „Хемус“ е основен приоритет на нашето управление – парите са осигурени и с довършването на магистралата през 2024 г. цяла Северна България ще се развива възходящо.“ Това каза Бойко Борисов по време на  инспекцията  на участъка заедно с водача на листата на ГЕРБ – СДС в Плевен проф. Григор Горчев и листата на коалицията.

„Трудно е да се строят магистрали – да се осигури финансирането, да се отчуждят имоти, да се проведат процедурите, да се намери техника и квалифициран персонал. Затова политическите ни противници са направили магистрала само до Правец и после едно нищо. А ние строим АМ „Хемус“ в цяла Северна България. Мост след мост се изгражда, работи се с голямо темпо“, посочи премиерът.

„Нашите опоненти твърдят, че те представляват младите и умните българи. Нима всички млади ги подкрепят тях? Нима те имат патент върху иновациите? Те нещо повече ли са направили за науката от светилото в роботизирана хирургия проф. Григор Горчев? Той е лекар, спасил хиляди животи, помогнал на много хора. Той не спада ли към т. нар. „умни българи“? Нашите опоненти могат ли да се похвалят, че модернизират инфраструктурата на страната? Нека те да бъдат по-смирени и да се вгледат първо в себе си и в това, което са направили. Ние ще продължим да работим, да градим, да въвеждаме иновации и да показваме направеното.“, отбеляза премиерът.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: