Още двама задържани след екшъна с полицаи и стрелба в Плевенско

29.03.2021 9:10

Още двама са в задържани след полицейската гонка със стрелба в Плевенско. Ще припомним, че по информация на Пресцентъра на ОДМВР-Плевен на 25 март 2021 година около 02.10 часа в град Червен бряг на пътя в посока местността „Маркова могила“ полицаи подават светлинен и звуков сигнал за проверка на два леки автомобила, движещи се един след друг – „Сеат Кордоба“ и „Фолксваген Голф 3“, без регистрационни табели. Водачите не спират на подадения сигнал и продължават към село Телиш. .

По време на движението от автомобилите пътуващите в тях хвърлят тухли по служебния автомобил, собственост на ОДМВР – Плевен. Служител на реда произвежда изстрели със служебното си оръжие пистолет „Макаров“ в безопасна посока. Между село Девенци и село Телиш „Сеат“-ът спира в канавка, след като е спукал гума. Водачът му избягва и се укрива, както и пътуващите с лек автомобил „Фолксваген Голф 3“. Установен е един от пътниците – 17-годишен от Червен бряг. Той е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

От извършената справка е изяснено, че „Сеат Кордоба“ е с прекратена регистрация, а регистрационните му табели са от товарен автомобил „Мерцедес“, управляван от 29-годишен от Червен бряг. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Около 10:45 часа в село Рупци е открит и иззет лек автомобил „Фолксваген Голф 3“ без регистрационни табели. Установена е самоличността на пътуващите в него – 22-годишен от Червен бряг и 52-годишен жител на село Рупци. По време на инцидента зад волана на „Фолксваген“-а е бил 52-годишния. Към момента той се укрива. 22-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Двата автомобила се намират на съхранение в РУ Червен бряг. Сезирана е прокуратурата за престъпление по чл. 345, ал. 1 и чл. 270 от НК. Работата по случая продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: