Найден Зеленогорски: България се нуждае от радикална промяна

24.03.2021 12:12

„България се намира в тежка икономическа криза в резултат на липсата на реформи и високото ниво на корупция в страната, което ни нарежда сред най-бедните страни в ЕС”, това заяви пред плевенски медии Найден Зеленогорски, водач на листата за народни представители от „Демократична България” Плевен. Според него тази икономическа ситуация, съчетана с ковид кризата поставя на дневен ред необходимостта от много бързо възстановяване на страната чрез технологична революция и радикална модернизация, включващи пълна дигитализация на администрацията и голяма инвестиция в човешкия капитал.

Основните икономически приоритети, които „Демократична България” предлага са икономическо възстановяване и икономически растеж, ускорена модернизация на икономиката и подкрепа на потребителското търсене чрез бързо и съществено увеличаване на доходите и пенсиите на българите.

„От десетилетия хроничен проблем в България е бедността. Свидетели сме на такива абсурди като “работещи бедни” и поколения пенсионери, които са принудени да живеят в мизерия” каза Зеленогорски, като представи част от мерките в борбата с бедността и за повишаване на доходите на населението, които предлагат от „Демократична България”.

Сред тях са повишаване на средната работна заплата до 2400 лв. до края на мандата на управление;  намаляване на данък общ доход за хората с ниски доходи с въвеждане на необлагаем минимум от 500 лв.; увеличаване на размера на средната пенсия до 1000 лева, както и намаляване с 1/3 на дължимите осигурителни вноски за всички малки и средни предприятия до края на годината.

„Във връзка с ковид кризата предлагаме увеличаване с 50% до края на мандата на заплатите на държавните служители от стратегически важните и най-засегнати от нея сектори като учители, помощен медицински персонал в държавните болници, социални работници и дейци на културата” допълни Зеленогорски, като призова да се гласува за промяна на статуквото и за по-добро бъдеще на България с бюлетина № 11.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: