Цветан Цветанов: „Републиканци за България“ ще върнат нормалността в държавата

24.03.2021 17:42

С отбора, който направихме в област Плевен, „Републиканци за България“ ще получат достоен висок резултат. Това ще даде възможност в общия резултат, който ще постигнем, да станем незаобиколим фактор, за да можем да реализираме управленските решения, които даваме с управленската си програма. Това заяви в Плевен днес лидерът на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов. Той представи акценти от управленската програма на партията заедно със зам.-председателя Павел Вълнев, водача на листата за 15-ти МИР – Плевен Владислав Николов и с част от кандидатите за народни представители.

Цветанов посочи, че в управленската програма на „Републиканци за България“ са включени 23 секторни политики като на първо място той изведе върховенството на закона. В областта на правосъдието се акцентира и върху намаляване на политическата квота във ВСС, създаване на ефективно електронно правосъдие и закриване на специализираното наказателно парвосъдие, което според Цветанов вече е политически зависимо и неефективно.

Друг основен акцент е въвеждане на електронното управление по модела на Естония. Информацията трябва да се събира еднократно и да се ползва многократно от държавните и общинските структури, което ще спести време и ресурси.

Ние сме за въвеждане на нормалността, да има институционално взаимодействие, а не институционално противопоставяне, подчерта Цветан Цветанов. И добави, че в условията на Ковид кризата нямаше навреме протокол за лекуване на пациентите, трябваше държавните и ведомствените болници, които не са търговски дружества, да адаптират легловата си база и да станат Ковид болници.

Лидерът на „Републиканци за България“ посочи три стъпки за финансово стабилизиране на държавата след изборите. Първото е – да се намалят разходите по начина, по който се харчат в момента, но и да се предотврати фалирането на бизнесите, изпаднали в тежко положение заради кризата. На второ място е промяна на данъчната система като обаче се запази плоския данък, за да има инвеститорски интерес към България, да се съхранят работните места. Третата стъпка е увеличаване на държавния дълг или нов заем, за да се преодолее кризата.

Ние, от „Републиканци за България“, предлагаме  държава с правила с номер 21 в интегралната бюлетина, защото знаем, че това е единственият начин да се върнем към нормалността, да има институционално координиране на действията в страната, категоричен бе Цветан Цветанов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: