Проф. д-р Григор Горчев: Ще работим за това Плевен да заеме полагащото му се място

23.03.2021 13:27

Ето това са част от реалните неща, които ние ще направим за Плевен – пътищата, по които ще дойдат и инвестиците и новите работни места. По този начин ще се раздвижи областта и ще се компенсира изоставането на Севера от Юга, а Плевен ще заеме полагащото му се място, защото плевенчани го заслужават. Това заяви днес проф. д-р Григор Горчев, водач на листата на Коалиция ГЕРБ – СДС за 15-ти МИР – Плевен. Той заедно с част от другите кандидати за народни представители на ГЕРБ – СДС в Плевен днес дадоха старт на цялостната рехабилитация на път III – 305 от пътен възел „Плама“ в направление Боаза.

Това ще е алтернативен път до АМ „Хемус“, докато последният ЛОТ се изгражда. Той е построен в периода 70 – 80-та година и само през 1982 г. му е правена частична рехабилитация, а в момента е в много тежко състояние, каза Мирослав Петров, втори в листата на Коалиция ГЕРБ – СДС за 15-ти МИР – Плевен. Като част от дейностите по цялостната рехабилитация, при село Садовец има проектна готовност за укрепване на голямо свлачище. Финансирането на проекта е в размер на 19 млн. лв., като първоначално ще бъдат изградени 25 км от пътя. Крайният срок е 30 септември като ще се подмени изцяло асфалтовата настилка, ще се изградят отводнителни съоръжения, ще се положи маркировка и знаково стопанство. Това ще е път, който реално ще обслужва две области – Плевенска и Ловешка и ще е алтернативен на обходния път на Плевен, докато той стане факт, добави Мирослав Петров.

И подчерта, че в близост се намира ВВВУ в Долна Митрополия, където се реализира една отдавнашна идея за гражданско летище и карго терминал. Така че този район, в който се намираме, ще се развие една хубава Западна индустриална зона на Плевен с пътна свързаност към централната и тежката индустриални зони на града, обясни Мирослав Петров. Той добави, че има разговори с АПИ до края на годината да бъде рехабилитиран и пътят, който е обходен на северната тангента на Плевен. Така, че тук ще се оформи един добър, от гледна точка на комуникативността, район на Плевен.

Управителят на фирмата изпълнител „Новакострой“ Хари Найденов разясни, че ще се изгради изцяло нов път, настилката ще бъде реновирана и ще се надгради нова конструкция, ще бъде положена трошено-каменна настилка и върху нея три слоя асфалт. Пътят ще е за тежко движение.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: