Владислав Николов: Семейните, малките и средни бизнеси са гръбнакът на всяка икономика

23.03.2021 16:52

 

Владислав Николов е роден в Плевен. Средното си образование завършва в СОУ “Стоян Заимов”, а магистърската степен – “Търговски бизнес и посредничество” в Стопанска академия “Д.А.Ценов”, гр. Свищов.

Работил е  като данъчен инспектор в НАП, административен директор във ВиК, директор на Инспекция по труда – гр.Плевен.

Политическото му развитие преминава през Общински съвет – Плевен и Народно събрание на Република България.

Владислав Николов е водач на листата на ПП „Републиканци за България“ в Плевенския избирателен район, която е под номер 21 в изборната бюлетина.

  • Г-н Николов, каква е Вашата оценка за изминалото време в политиката ?

Няма как да оценявам сам себе си и работата си, като народен представител. Такива оценки могат да поставят хората, по време на мандата, както и на избори. За мен е важно, че никога не съм губил връзката с хората, които са ме избрали като техен представител в парламента, мой дълг е да  работяв  интерес на гражданите.

  • Kакви са най-големите проблеми в страната в момента и какви решения предлага Републиканци за България ?

Несигурната икономическа обстановка в която се намираме, донесе изключително тежки последствия за всички. Неадекватните мерки, които се взимат в момента, не разрешават проблемите за малкия и среден бизнес, които са гръбнака на всяка една икономика. Само запазването и подпомагането на тези семейни бизнеси, може да подобри начина на живот във всички райони на страната. Възнамеряваме да предоставим повече гаранции за бизнеса и да осигурим допълнителни възможности за рисково финансиране, защото настоящата мярка на правителството не позволява на всички представители на бизнеса да се възползват от нея. Към момента няма и адекватна мярка, която да подпомага и самите служители, които освен всичко са и родители.

  • Какви приоритети са заложени във вашата програма?

От Републиканци за България сме стъпили на експертна основа във всяка една политика, която предлагаме.

Друг акцент от нашата програма е въвеждане на реално електронно управление, защото гарантира прозрачност на администрацията, осигурява видимост и проследимост на действията, от друга страна, гарантира сигурност за бизнеса и улеснява гражданите. Ние ще работим за свързване на информационните системи на държавните структури и общините.

Проблем в малките населени места е битова престъпност, както и тяхната разкриваемост. Нашите възрастни родители по малките населени места , за съжаление са подложени на всякакъв терор- „алоизмами“, кражби и побои. Всичко това е част от нашето ежедневие, а ние от ПП „Републиканци за България“ ще работим активно за по-спокоен живот в малките населени места .

Закриване на специализираното наказателно правосъдие, което към момента е политическо и неефективно е друг наш приоритет.

Друг наш ангажимент е ясни критерии за държавно финансиране на медиите, което гарантира тяхната независимост, реформа на управленската структура на обществените медии, изработване на нов медиен закон. Нека не забравяме, че България все още е на 111-то място по свобода на медии, а в ден днешен четвъртата власт е изцяло зависима да обслужва конкретни политически фигури.

Мога да изброя редица мерки и политики, които залагаме в програмата, но всеки от вашите читатели би могъл да се запознае в детайли с нея, на сайта на ПП “Републиканци за България”.

  •  Как оценявате хода на предизборната кампания до момента?

Това, което правим и което сме изградили през последните месеци, е цялостно хоризонтално покритие на политическа партия “Републиканци за България”. За разлика от някои други формации, нашите кандидати и водачи на листи са местни хора, достатъчно успели в областта в която са работили.

Изградили сме реални структури и имаме представители във всяко едно населено място.

България трябва да бъде държава с правила! Вярваме в успеха на 4 април, с номер 21 в бюлетината, за Републиканци за България.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: