Йордан Грижов: Днес повече от всякога е нужна енергията на младите хора!

22.03.2021 14:25

31-годишният Йордан Грижов е общински съветник в Общински съвет – Плевен и председател на постоянната комисия по Младежки дейности, спорт и туризъм

Роден в Плевен и днес живее и работи тук. Възпитаник е на ПГТ Проф. Цветан Лазаров, а след това продължава образованието си във Велико Търново и София. Завършва бакалавърска степен по Политология във ВТУ Св.Св. Кирил и Методий. Продължава магистърското си образование в Академия на МВР със специалност Публична администрация. Специализира Политическо лидерство към Българска Академия на Науките. Печели редица конкурси към Европейската комисия, а през 2019г. е поканен като участник в осмата Европейска среща на върха на регионите и градовете, сред които участници са кмета на Брюксел, Амстердам, Осло и Букурещ. Неговата кандидатура е избрана между 500 предложения, които да участват в срещата на местни и регионални лидери в ЕС.

Член на Изпълнителния съвет на Републиканци за България.

Йордан Грижов е на втора позиция в листата на ПП „Републиканци за България“ за Плевенския избирателен район, която е под номер 21 в изборната бюлетина.

  • Г-н Грижов, Вие сте от Плевен, хората Ви познават като активен млад човек, който защитава интереса на спорта и младите хора в града. Какво Ви кара да правите да всичко това?

Аз съм влюбен в моя град! Винаги съм се стремял да бъда полезен и да помагам с каквото мога на Плевен. Младите хора са най-скъпия ресурс в днешно време, изпуснем ли тях, изпуснали сме всичко. Вярвам в това нещо и го приемам като лична кауза. Знаете че всички мои проекти са с такава насоченост.”Младите лидери на Плевен”, “Съветникът” са пример, че имаме млади и успешни хора. Трябва да показваме добрия пример и да изграждаме активно гражданско общество. Добротата е заразна, колкото повече я показваме, толкова по-силна става!

  • Вие сте един от най-активните старейшини в нашия град. Макар толкова млад за политиката човек, Вие имате написани две общински наредби. Първата е за подпомагане на спортните клубове в община Плевен, а втората е свързана с общинските жилища и тяхното отдаване под наем, като с предимство в точкуването сте извели на преден план образование и работа!?

Така е, ние трябва да създаваме възможно най-много удобства и условия за успех на младите хора. Възможността да излезеш от собствения си дом и да живееш в общинско жилище с нисък наем е предпоставка да създадеш семейство с човека до себе си. Младите хора обичат да бъдат самостоятелни и независими, но ако това нещо е свързано с голям финансов ресурс, обикновено не се получава.

Длъжни сме да направим всичко необходимо за развитието на спорта и младите хора в страната. Републиканци за България залага в своята програма изработването на закон за спонсорството и меценатството, който да предложи данъчни облекчения за хората, които подпомагат спорта.  Друг закон, който също предвиждаме да бъде изготвен и приет от следващото народно събрание е закона за доброволчеството. В него залагаме доброволния труд да бъде признаван за трудов стаж. Имаме редица мерки и законодателни промени, които имаме амбиции да бъдат приети в Народното събрание.

  • От Ваша гледна точка, какви са най-големите проблеми в страната в момента и имат ли Републиканци за България решения?

Към момента основните проблеми в България са два – корупцията и кризата, в която се намираме. Ние живеем в страна, в която на всички е ясно, че корупцията е завладяла всяка една институция. Републиканци за България се бори срещу това. Кризата, в която се намираме е не само продиктувана от усложнената ситуация предвид пандемията. Правителството ни не може да взема ясни и конкретни решения, мерките са неработещи, а бизнесът изнемогва. Трябва да се създадат условия, които да стимулират гръбнака на икономиката ни, а именно малкия и среден бизнес. Ние сме първата политическа партия, която започна да представя управленската си програма в секторните политики, където говорим конкретно с решение за всеки един наболял проблем. Със своите секторни политики, ние разработихме програма, която е за възстановяване нормалната работа на институциите, за възстановяване и стимулиране на икономиката ни.

  • Как оценявате хода на предизборната кампания до момента?

Нашите структури работят перфектно. Имаме открити офиси навсякъде в страната, все повече хора се присъединяват към нас, а ние не спираме да пътуваме и да разширяваме структурите си всеки ден. Ние сме работили много и затова сме подготвени за всичко предстоящо. Бяхме първите, които представихме секторните си политики, при това онлайн. Готови сме за следващото управление и за нас е ясно, че ще бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент, както и при съставянето на правителство.

Провеждаме изключително много срещи с хората, навсякъде в страната. Всички тези хора говорят за много проблеми, за които ние можем да предложим решения. Основният проблем е ясен, а решението му е на 4 април, с номер 21 в бюлетината – за държава с правила, за Републиканци за България.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: