Пешеходци пострадаха при катастрофи в Левски и в Плевен

22.03.2021 10:25

Пешеходци пострадаха при инциденти на пътя в област Плевен, информират от Пресцентъра на ОДМВР.

На 21 март 2021 година в 11.40 часа в град Левски на улица „Христо Ботев“ водач на лек автомобил е блъснал 49-годишен пешеходец. Причинил му е средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на дясна раменна кост. Пострадалият е настанен за лечение в клиника по Ортопедия и травматология в Плевен. Водачът с автомобила е напуснал местопроизшествието. Извършен е оглед,  Уведомен е дежурен прокурор от РП Плевен. Образувано е досъдебно производство и работата по издирването на шофьора, предизвикал пътния инцидент продължава.

Същия ден около 19.40 часа в областния град на пешеходна пътека на улица „Цар Самуил“ водачът на лек автомобил „Ауди А4“, е блъснал пешеходка. Пострадалата жена е 66-годишна. Тя е транспортирана в спешно отделение към УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен от екип на ЦСМП, където е прегледана и е установено, че има фрактура на двата крака и фрактура на дясна ключица. Настанена е за лечение в клиника по ортопедия и травматология, без опасност за живота.

Водачът на лекия автомобил – 29-годишен от Плевен, е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство и уредът е отчел отрицателен резултат. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство по чл. 343, ал.3, буква „а“ от НК. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: