Двама непълнолетни откраднали автомобил, искало им се да се повозят

22.03.2021 10:05

На 19 март 2021 година в 07:30 часа в Първо РУ – Плевен е заявено за кражба на автомобил. По информация на тъжителката на 18 март срещу 19 март 2021 година от гаража на къщата на баща й в град Славяново е откраднат „Мерцедес С220“, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 346, ал. 1 от НК.

От проведените незабавни оперативни действия в землището на село Тотлебен на кръстовище между улица „Христо Ботев“ и главен път „ПП I-3“ /на около 20 метра северно от главния път/, е установен лекият автомобил. Колата е открита в отводнителната канавка, без деформации, побитости и нанесени материални щети. Извършен е оглед на местопроизшествието. Автомобилът е върнат на собственика.

Установени са извършителите на престъплението – 17-годишен и 14-годишен, жители на град Славяново. Пред полицаите момчетата обяснили, че искали да се повозят с „Мерцедес“-а. Непълнолетните са невредими. Продължава работа разследващ полицай и служители на РУ – Пордим.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: