Найден Зеленогорски: В Плевен трябва да се създаде и хуманитарен университет

20.03.2021 9:40

Намаляване на диспропорциите по отношение качеството на живот между Севера и Юга са изключително важни. В този смисъл завършването на АМ „Хемус” и стартиране на обходния път на Плевен, както и тунелите под Шипка и под Петрохан са приоритети за Северозападния район за планиране. Това заяви Найден Зеленогорски, водач на листата на „Демократична България – Обединение” за  15-ти МИР – Плевен. За съжаление, коментира той, големите инвестиции са в Южна България, но се надявам, че след реализиране на тези инфраструктурни проекти в Плевенска област и в целия Северозападен регион ще има много по-добро икономическо развитие.

Плевен трябва да се отвори към света чрез възможността за граждански полети от летището на ВВВУ в Долна Митрополия. Вече има такива сертификация. Също така трябва да се работи и в посока на нови възможности през близки пристанища на река Дунав.  Това ще отвори Плевен и регионът ни към Европа и към света по отношение на износа и вноса, а и инвеститорите биха се чувствали по-комфортно, ако има магистрала, гражданско летище и пристанище, подчерта Зеленогорски.

Водачът на листата на „Демократична България – Обединение” за  15-ти МИР каза още, че е ключово важно развитието на университетските дейности в Плевенска област като тук посочи Медицинския университет, ВВВУ „Георги Бенковски” и съществуващите факултети.

В Плевен трябва да се създаде и един хуманитарен университет, заяви Найден Зеленогорски. И припомни, че заедно с кмета Георг Спартански преди години са изложили вижданията, че в Плевен може и трябва да има Славянски университет, който ще развива хуманитарни специалности, „за да могат нашите деца учат в Плевен,тук да работят, да създават семейства и да се развиват”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!  

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: