Участници от Долна Митрополия и с. Байкал ще представят България на Световен онлайн астрономически форум

18.03.2021 14:04

Националният комитет за образование по астрономия и Общински център за извънучилищни дейности – с. Байкал канят на онлайн астрономическо и културно събитие в петък, 19 март от 11,30 ч., посветено на пролетното равноденствие.

Събитието се организира от Иранската асоциация на учителите по астрономия и Международният Астрономически съюз и е във връзка с иранският празник Nowrooz. Участници са учители и ученици от Иран, Япония, Румъния и Бразилия. България ще бъде представена от Виктория Петрова, Жана Любчова, Даниела Витанова, ученици от 7 кл. в СУ „Васил Априлов“ – Долна Митрополия с ръководители Николинка Русева, учител по физика и астрономия, Емилия Гетова, учител по история, Иво Джокин, директор ОЦИДЗИ с. Байкал и ст.п-л Цеца Цолова от ПМГ – гр. Ботевград и двама ученици. Ще бъдат представени народни празници и обичаи, свързани с пролетното равноденствие и връзката им с астрономията.

Учениците са направили проучване в своите родни места и са използвали информация от проект на община Долна Митрополия “Електронният свят на културата в община Долна Митрополия”. Проявата се организира със съдействието на Красимира Боянова, секретар на НЧ “Пробуда-1925”, с. Байкал и Община Долна Митрополия.

Публичен линк: Zoom meeting

https://us02web.zoom.us/j/82406869396…

Meeting ID: 824 0686 9396

Pass cord: JU9P3T

#тагове:

НАЙ-НОВИ: