Коалиция ГЕРБ – СДС в Плевен: Продължаваме с инвестиции в инфраструктура, образование, здравеопазване, правосъдие и сигурност

18.03.2021 15:36

Част от кандидатите за народни представители на Коалиция ГЕРБ – СДС за 15-ти МИР – Плевен представиха днес на пресконференция акценти от управленската програма. Приоритетите за следващите 4 години бяха изложени от проф. д-р Григор Горчев, водач на листата, Мирослав Петров, Пламен Тачев, проф. Димитър Господинов, Албена Тотева и Александър Николов.

Залагаме на 3 основни стълба, с които ще изведем страната напред. Това са модернизация на инфраструктурата, продължаване на реформите и инвестиции в образованието, категоричен бе Мирослав Петров, втори в листата на ГЕРБ – СДС в Плевен. Той постави акцент върху важните проекти за Плевен и областта, които ще доведат до ускорено икономическо развитие. Петров обяви, че на 23 март започва рехабилитацията и разширяването на пътя от пътен възел „Плама“ в посока Боаза, който ще е алтернативен път до АМ „Хемус“ до завършването на последния ЛОТ. Финансирането е осигурено с постановление на Министерски съвет, като е заложено пътят да е готов до края на тази година. Така ще се осигури достъп до основните пътни артерии от страната на бизнеса в града, както и ще се разтовари уличната мрежа от товарните камиони.

Петров акцентира и върху изграждането на летище – гражданско и карго терминал в Долна Митрополия. Това е важно условие за привличането на инвестиции, най-вече чуждастранни за нашия регион. При така добре изградената инфраструктура, ще може да се реализира и една идея на министър Московски за Западен индустриален център като логистичен парк, обясни кандидатът за народен представител.

Стабилизиране на здравната система и укрепване на болниците с разкриване на допълнителни Ковид структури, са сред акцентите в сферата на здравеопазването, представени от проф. д-р Григор Горчев. Той бе категоричен, че трябва да се работи в посока на профилактика на заболяванията и укрепване на спешните медицински центрове по места. Здравеопазването е чувствителна система, това е скъпа услуга, но в центъра й трябва да е пациентът, който иска и трябва да получи качествено лечение, подчера проф. Горчев. И добави, че в здравеопазването трябва да се работи в посока стабилност и надграждане.

Проф. д-р Димитър Господинов бе категоричен, че всичко свършено до сега трябва да бъде надграждано, а не да се отрича и да се започва от нулата. Той постави аценти върху това да се работи за осигуреността със здравни кадри, както и те да бъдат финансово обезпечни, да се оптимизира медицинското образование и да се направи така че младите лекари, които завършват у нас, да не търсят реализация в чужбина.

До 2025 г. средната учителска заплата ще стане 2500 лв., а във висшите учебни заведения – 2800 лв. е заложено в управленската програма на ГЕРБ – СДС в областта на образованието, подчерта Албена Тотева. Ако искаме да продължим с ускореното социално-икономическо развитие, трябва да продължим да инвестираме в учители и преподаватели, добви тя. Сред приоритети са също така засилено обучение по компютърно моделиране, програмиране, киберсигурност, дигитална медийна грамотност, изграждането на STEM центрове във всички училища, построяването на поне 100 нови физкултурни салони, разширяване програмите за взаимодействие с родителите и т.н. Доброто образование е условие за добро, устойчиво икономическо развитие на страната, категорична бе Тотева.

Приоритетите в областта на сигурността и въррешния ред в управленската програма на ГЕРБ – СДС представи инж.Пламен Тачев. Той акцентира върху противодействие на битовата престъпност и кражбите, грабежите и палежите, превенция на детската престъпност и противодействие на домашното насилие, борба с контрабандата и наркотиците, осигуряване на границите, борба срещу разпространението и печатането на фалшиви пари и други. За да се случи всичко това, трябва да има политическа воля и добра комуникация между институциите, категоричен бе Пламен Тачев.

Основният приоритет за Плевен трябва да е изграждане на устойчива бизнес среда, която е невъзможна без върховенство на закона, без стабилност на законодателния процес, каза Александър Николов. И добави, че заложеното в управленската програма в областта на правосъдието е публичност при всяко едно законодателно предложение, за да е ясно кой стои зад него. Развитие, растеж и поминък са нашите основни приритети за следващия мандат, обобщи Николов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: