Стефан Бурджев за важните за Плевен и България проекти, за управляващите и алтернативата на статуквото!

17.03.2021 10:32

„Страх и пари. Това са двата принципа, по които работи премиерът Борисов. Чрез тях може да получи временен успех, но след това идва катастрофа. Хората очакват възстановяване на нормалността в управлението.“ Това заяви в предаването „Предизборно студио“ на БСТВ кандидатът за народен представител от Коалиция „БСП за България“ Стефан Бурджев.


„След изборите, ако БСП поеме управлението на държавата, ще има едно нормализиране на процесите, стратегическо планиране, среда на равнопоставеност, както за бизнеса, така и за ползване на социалните услуги.“, коментира още Бурджев. Администрацията на всички нива ще работи без страх и натиск. Всеки кадърен и качествен човек има място в управлението. Нямат да има място за така нареченеите „калинки“, които са назначени политически, за да вземат заплати и да не правят нищо, поради липса на компетентности. Пример: бюрата по труда не да бъдат инструменти за насилие и насочване на държавен ресурс към няколко избрани фирми, близки до властта, а да станат еднакво полезни за всички представители на дребния и среден бизнес.
„АЕЦ Белене е изключително важен стратегически проект за плевенски регион и за България. На 7 юни 2018 парламентът гласува проект за решение за стартиране на процедури по изпълнение на проекта. В момента процедурата тече, има разчертани срокове, има ясни правила за кандидатстване по различните профили на проекта.
Това обаче, което последва, е една неадекватна реакция на примера Борисов, който каза че ще премести оборудването, за да се покаже добър и сервилен към новата администрация в САЩ. В същото време процедурите могат са бъдат спрени само със санкция на Народното събрание. Безотговорните и несъобразени с решението на Парламента действия на Борисов дават лош сигнал към евентуалните инвеститори.“, категоричен е кандидатът за народен представител от Коалиция „БСП за България“ Стефан Бурджев.
Според него, БСП е единствената партия, която може да реализира този проект. Затова и в Плевенски регион гласуването на тези избори ще бъде един своеобразен референдум: „Гласуваш за ГЕРБ – гласуваш срещу проекта АЕЦ Белене. Гласуваш за БСП – ти си за проекта!“
Според Стефан Бурджев, Плевен е един от най-пренебрегваните икономически центрове. „В 10-годишното управление на ГЕРБ се изредиха редица хора от нашия край със сериозен властови ресурс – Владислав Горанов, Цецка Цачева, Ивайло Московски…..Но сериозен резултат – никакъв! „Сега водачът на листата на ГЕРБ пак обещава „ние ще работим за инвестиции, ние ще изграждаме икономическа среда“ и други предизборни заявки от този род.“, коментира той. И даде пример:
В град Плевен най-голямото предприятие, което даде за последните години глътка въздух, е заводът за автомобилни компоненти „Леони“. „Покрай неговото откриване се изредиха доста политици да се снимат и режат ленти. А истината е, че 2017-та година, когато бях за първа година народен представител, колегата Жельо Бойчев ме помоли да направя една среща с тогавашния зам-министър на икономиката Лъчезар Борисов. Проблемът беше, че от няколко години отлежаваше едно проекто-предложение на инвеститорите, свързано с промяна в закона за наркотичните вещества, касаещо производството. От консорциума бяха вече поставили условие, че ако до 2 месеца не се намери решение на проблема – ще преместят производството си в Сърбия. Без да се хваля, поех инициативата на заседание на нашата парламентарна група да представя проблема и важността на неговото решение за Плевен. Убедих ги, след което защитих приемането на тази поправка и на парламентарната трибуна, и заводът вече е факт.“
Кандидатите за депутати от Коалиция „БСП за България“ от 15 МИР Плевен поемат ангажимента да продължи изграждането на магистрала „Хемус“. „В момента се прави един много възлоз път, свързващ магистралато при пътен възел Боаза с пътя София – Русе. Бързайки, обаче, да направят кампания и почерпят политически дивиденти, от ГЕРБ пропускат важни проблеми. Бях алармиран от няколко кметове на села от община Плевен за тежкото състояние на водопроводите в тези участъци, където ще минава пътят. Не бъдат ли сменени – ще започнат след дни аварии. И ще се наложи да се прави ремонт на ремонта…Освен работа, работа, работа….трябва и отговорност!“ категоричен е Стефан Бурджев като призовава:
„Бъдете внимателни, разумни и отговорни, защото единствената алтернатива на статуквото е БСП. Нека бъдем активни, гласуваме и кажем „Не на страха“!
В материала са използвани материали от предаването „Предизборно студио“ на БСТВ
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: