Пламен Тачев дари средства за закупуването на два апарата за хемодиализа в МБАЛ – Червен бряг!

17.03.2021 13:15

Пламен Тачев продължава със своята пълна и последователна подкрепа към здравеопазването в Област Плевен. Той дари на болницата в град Червен бряг средства, с които ще бъдат закупени два хемодиализни апарата.

Директорът на лечебното заведение д-р Желязков алармира, че в момента имат остра нужда от такива. Той потърси за съдействие Пламен Тачев, който през всичките години като народен представител винаги се е отзовавал и е подкрепял подобни инициативи в здравеопазването. Направи го и сега, осигурявайки необходимите средства за закупуването на апаратите.

Тачев, заедно с кмета на общината д-р Цветан Костадинов, проведе среща с директора на болницата и заяви, че не само в Червен бряг, но цялата лекарска общност в област Плевен може да разчита на неговата подкрепа. „Г-н Тачев наистина е човек на когото може да се разчита и като каже нещо го изпълнява. И тук не говоря само за здравни теми. Като бях кмет на Община Никопол 2 мандата, той откликваше и се ангажираше с решаването на проблеми от всякакво естество“, сподели д-р Желязков.

„Когато става въпрос за здравето на българските граждани, не мога да бъда безучастен. Моята кауза през целия ми живот е била да съм полезен – преди в спорта, сега в обществено-политически план. И смятам, че в тази криза, в която се намираме, всеки, който има възможност, би следвало да помогне с каквото може на здравеопазването и образованието. Аз го правя“, заяви Тачев.

Припомняме, че още при възникването на пандемията през март 2020 година Тачев обезпечи с маски и предпазни средства всички лични лекари в Област Плевен. А през втория пик на епидемията им предостави 12 тона дезинфектант за подови повърхности и над 4000 маски. Болницата в Червен бряг получи и най-високо качество предпазни облекла за медиците.

В образованието – когато училищата трябваше спешно да преминат към онлайн обучение, по молба на директора на Професионалната гимназия по туризъм в град Плевен, народният представител от ГЕРБ им предостави 10 таблета за онлайн обучение, тъй като директорката заяви, че училището има недостиг на такива устройства.

Подкрепете Пламен Тачев

Видео с отчета на Пламен Тачевкато народен представител за периода 2009-2021 година, вижте тук:

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: